üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2011. március 18., péntek

Az anyaság egy jól menő vállalkozás

  • Ha izgalommal tölt el az a sok új dolog ami a baba megszületésével jár;.
  • Ha nyomaszt a felelősség ami rád szakadt a baba megérkezésével,
  • Ha félelem van benned amiatt, hogy most már másért is felelősséggel tartozol;.

Akkor előbb had osszam meg veled ezt a gondolatot:




"Minden újszülött egy jól menő vállalkozás, akiben van egy éltető szikra, ez az életre, növekedésre és fejlődésre késztetettség a baba vele született része, és ez úgy zajlik, hogy nem is kell értenünk. Például, ha elültetett egy virághagymát, pontosan tudja:semmi különöset nem sem kell tennie azért, hogy abból kifejlődjön egy sárga nárcisz. Ha ellátja megfelelő földdel vagy táptalajjal és odafigyel a megfelelő öntözésre a többi a természetesen bekövetkezik, mivel a hagymában benne rejlik az élet. Bár a csecsemő gondozása összetettebb, mint egy nárciszhagymáé, a példa mégis hasznos, mivel illusztrálja, hogy mindkettőben - a virághagymában is, az újszülöttben is olyasmi zajlik, ami nem az ön felelőssége. A gyermek önben fogant, és attól a pillanattól kezdve kis albérlő lesz a testében. Születése után a karját bérli ki.. Ez persze csak ideiglenes állapot. Nem tart örökké, sőt, még csak soká sem"/D.W.Winnicott: kisgyermek, család, külvilág; Animula 2000/


Remélem megkönnyebbülsz, hogy valaki végre kimondja ezt. Nem én, nálam jóval nagyobb nevű szakember!
A babában megvan a természetes életáram, amit ugyancsak nehéz kioltani. Bízz benne! Ha te megfelelő körülmények között fogadod minden rendben lesz! Megfelelő táptalaj ennek az életerőnek a te szeretetted, mosolyod, nyugalmad!




"A babának nem annyira az a fontos, hogy a megfelelő időben kapja a megfelelő táplálékot, mint amennyire azt szeretné, hogy olyasvalaki etesse, aki szereti saját kicsinye etetését. Az olyan dolgokat, mint a bébiholmi puhasága, a fürdővíz megfelelő hőfoka, a csecsemő természetesnek veszi. Amit azonban nem lehet adottnak venni, az az anyának az öltöztetéssel, fürdetéssel járó öröme. Ha ön mindezt élvezi, az a baba számára olyan, mint amikor előbújik a nap"/D.W.Winnicott: kisgyermek, család, külvilág; Animula 2000/

Kár lenne ezt a rövid időt nyugtalanságra aggodalomra pazarolni.

Tehát szoptass mosolyogva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése