üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2011. március 31., csütörtök

képzeld el! segítség a szüléshez

A vajúdás során sok eszköz van a kezedben ahhoz, hogy segítsd a folyamatot, hogy életed legszebb élménye legyen.

Egyike ezeknek az eszközöknek a vizualizáció.
Kutatások bizonyítják, hogy pusztán az elképzelt kép ugyanolyan válaszokat váltott ki az izmokban mint a valóságban végzett fizikai munka. Ezt kihasználhatod a szülőszobán.
Nézz minél több képet, animációt a szülésről, hogy amikor eljön az ideje a képzeleted elő tudja hívni ezeket a képeket.
Segítségül néhány kép ahol jól láthatod a folyamatot:







A baba fejének elhelyezkedését a koponya medencéhez viszonyított helyzetének mérésével állapítják meg. Egy skálán ábrázolható ahogy lefelé halad. A negatív számok a medence bemenet fölötti részét, a pozitív számok a medencebemenet alatti részét jelzik. Erről is hallhatsz szülés közben és így könnyebb elképzelni.


Vigyázat!
Ezeket soha ne képzeld el azelőtt, hogy eljött volna az ideje a szülésnek! A képzeletnek óriási hatalma van! Beindulhat tőle a folyamat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése