üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2011. március 16., szerda

dőlj hátra és szoptass!

Egy újabb szemlélet van kialakulóban a szoptatási pozíciók terén.
Ennek lényege, hogy a szoptatás, a babák szopása ösztönös cselekvés. Nem feltétlenül kell "tudományosan " kialakítanod azt, hogy hogyan fogd meg a babádat, hogyan szoptasd, hanem csak engedd, hogy megtörténjenek veled a dolgok.

/ Ha valamilyen oknál fogva még nem olvastad a szoptatás kódja tanulmányunkat, akkor most töltsd le itt. Ebben segítséget kapsz ahhoz, hogy mi az hogy szoptatás kódja, hogyan segítsd magadban aktiválnod az ösztönös anyai oldaladat./
Ehhez nyújt segítséget ez a módszer is.
A  lényege, hogy nem ülve, vagy a hátunkon esetleg oldalt fekve szoptatunk, hanem félig hátradőlt testhelyzetben. Az anya háta, nyaka válla, karja megfelelő alátámasztást kap, így lehetőség van a jobb ellazulásra. Ilyen ellazult helyzetben pedig jobban aktiválódik a szoptatás kódja. 
A baba az édesanya hasán fekszik, inkább magzati pózban, szinte odaragasztja a gravitáció. Legjobb ha mind az anyának mind  a  babának fedetlen, meztelen  a felsőteste. A bőrkontaktus, taktilis érzékelés még nagyobb segítséget jelent a reflexek kiváltásában. A baba maga keresi meg és kapja be a mellet. Így a kutatások szerint elkerülhető a mell kisebesedése, szoptatási problémák.
Suzanne Colson bába,  ennek a felismerője, kutatója. Angolul laid-back breastfeeding-nek vagy biological nurturing-nek nevezett módszerről az ő honlapján olvasgathat az angolul tudó érdeklődő. Vagy ha nem is tudsz angolul, de a képek, videók segíteni fognak téged itt
A módszerről  magyarul részletesen a La Leche Liga honlapján olvashatsz itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése