üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2010. április 22., csütörtök

Mit nem érdemes tenni ha sír a baba?

Legelőször is nem érdemes saját magunkat hibáztatni. Hidd el, hogy minden csecsemő sír, minden csecsemőnek lehet rossz napja. Sok anyuka kétségbe esik, indokolatlanul szorong csecsemője sírásakor. Ezt a babák is megérzik és ettől csak még nyugtalanabbak lesznek. Tehát mit ne tégy:


Ne gondolj mindig arra ha sír, hogy biztos beteg. A sírás jelezhet ugyan betegséget, de általában egyéb tünete is van a kóros állapotnak.
Ne várd a babától hogy egész nap csak békésen egyen és aludjon és soha ne sírjon. Ilyen baba nincs! Engedd meg neki, hogy kommunikáljon veled, ő csak így tud.
Szigorúan tilos a szomszéd gyerekéhez hasonlítani a tiédet! Még a szupermamik gyerekei is sírnak.
Nem érdemes túlzottan kutatni a sírás okát. Inkább a megnyugtatásra kell figyelni. Ha megetetted, megnézted a pelenkáját, ellenőrizted, hogy nincs se túl meleg sem túl hideg a szobában kizártad a leggyakoribb sírást kiváltó helyzeteket. Ezután próbálj arra figyelni mi nyugtatja őt meg. Próbáld kitapasztalni mi a kulcs a csecsemődhöz.
És végül ne mond: Tiszta anyósom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése