üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2010. május 3., hétfő

Megtalálták a bölcsőhalál okát

Amerikai kutatók még 2006-ban 31 hirtelen csecsemõhalál áldozatát vizsgálták meg. Olyan elváltozásokat találtak az agytörzsben, ami a szerotonin - egy agyi hírvivõ anyag; az idegsejtek közötti információ-továbbításban szerepet játszó molekula - egyensúlyának felborulását okozhatja .Idegsejtjeik kevesebb szerotonin-receptort hordoztak a felszínükön, mint a vizsgálati kontrollcsoportba tartozó újszülöttek idegsejtjei.
A szerotonin szabályozza a szervezet legtöbb alapvetõ mûködését is: a légzést, pulzusszámot, testhõmérsékletet, alvás utáni ébredés folyamatát. Elengedhetetlen ez a molekula ahhoz, hogyha kevés a szervezetben az oxigén, bekapcsolja azokat az idegsejteket, ami a légzésritmust és az ébredési reflexeket szabályozzák. Vagyis a baba hiába érzékeli a kevesebb oxigént, nem tud rá felébredni ez pedig végül fulladáshoz vezethet
Most egy teszt, vagy vizsgálati módszer kidolgozásán dolgoznak a kutatók, amellyel ez a jelenség kiszûrhetõ lesz.
Addig is olvass arról, hogy mit tehetsz a megelõzés érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése