üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2010. október 21., csütörtök

Milyen orrszívót válasszak?

A korábbi bejegyzésből látható, hogy nagyon fontos a váladék eltávolítása az orrból. Az itt pangó, vagy hátrafelé garat felé lecsorgó váladék kiváló lehetőség a bacilusok, fertőzések számára. Így egy egyszerű orrfolyásból sajnos komolyabb megbetegedések is kialakulhatnak.

Mivel pedig a csecsemők egyáltalában nem tudnak orrot fújni, segíteni kell ebben. Sőt a kisgyerekek sem képesek sokáig a váladék maradéktalan eltávolítására.( a hangsúly a maradéktalanon van) Ezért marad a váladék leszívása. Erre többféle eszköz áll rendelkezésre. Megpróbáltam összefoglalni a jellemzőjüket, hátha segíthet a választásban:


Porszívós orrszívók
Sokan idegenkednek a porszívóra helyezhető orrszívóktól. Pedig igen fontosak a kezelésben. Fontos, hogy az orrszívás során ne üzemeltessük a gépet1000 w felett. A szívást legjobb a gyermeket ölbe fogva, mintegy ülő helyzetben, az egyik orrnyílást szabadon hagyva végezni.
Fontos még, hogy egy percnél tovább nem ajánlatos használni. Ha nem végzett az ember, akkor kis szünetet kell beiktatni. Nem utolsó szempont, hogy az ára igen kedvező.
Tisztíthatóságáról azt mondják könnyű tisztán tartani, de nekünk volt már olyan példány amit igen nehéz volt tisztán tartanom. Természetesen ha sikerül betartani az alapvető higiéniai követelményeket hasznos, sőt nélkülözhetetlen a családban.

Elemes orrszívó
Ez a készülék csendes, finom módon segít az orrváladék leszívásában. Elemmel működő készülék. Ez azért fontos, mert minden körülmények között alkalmazható, nem kell a működéséhez porszívó. Bárhová magunkkal vihetjük. Márpedig ennél a gyakran makacs tünetnél fontos, hogy rendszeresen, gyakran tisztítsuk az orrot. Ha például vendégségbe megy az ember kisbabával nem kell a vendéglátókkal előszedetni a hangos porszívót, csak csendben előkapja a készüléket a retikulből…… Másrészt szomorú tapasztalatom, hogy a porszívó megjelenésével már riadtan menekülnek a gyerekek ( a háromból kettő nem szereti). Ez a készülék több különböző kedves dallammal megszeretteti magát a gyerekekkel, elvarázsolja őket addig amíg mi gyorsan eltávolítjuk a váladékot. Ez a funkció önmagában is kedves játék és időtöltés lesz.

Orrjárat tisztító rendszer
Ez az „új generációs készülék” már nemcsak tisztít, de sós oldat előállításával és befecskendezésével segít az orrhigiéné fenntartásában. Két funkciója van: egyrészt sóoldat előállítására alkalmas. Más bejegyzésekben már elolvasható, hogy mennyire hasznos eszköz a só, ebben a megelőzésben, kezelésben is nélkülözhetetlen. (segít oldani a váladékot, megszüntetni a duzzanatot) hatásosan képes eljuttatni az oldatot oda is, ahová egyébként a csecsemő szűk csontos járatai miatt nehéz lenne.
Másrészt a másik funkciója a kényelmes és biztonságos orrszívás. A készülék csuklóra rögzíthető, így az egyik kéz szabadon marad. Biztonságosan használható, biztonságosan tartható vele közben a baba.
E készüléknek is nagy előnye, hogy hordozható, bármikor, bárhová magával viheti a család.
Az ára nagyobb mint a többi készüléknek, de megtérülő befektetés az egészség védelme!

4 megjegyzés:

  1. Nekünk az porszívós változat jött be legjobban. Azt használjuk már évek óta. Egyet értek azzal, hogy a só nagyon hasznos a megelőzésben és a kezelésben is. Mi úgy használjuk, hogy a physiomer baby tengervizes orr spray-val befújunk, majd várunk 1-2 percet és utána leszívjuk az orrszívó porszívóval. Így hamarabb gyógyulnak.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a megjegyzést! Én házilag szoktam sóoldatot készíteni, vagy a Salvus gyógyvízzel permetezünk az orrocskákba.

    VálaszTörlés
  3. És a Salvus gyógyvizet mibe teszed bele, hogy be lehessen fújni az orrukba?

    VálaszTörlés
  4. Én gyógyszertárban vásárolható kis cseppentővel használom, de lehet vásárolni konkrétan Salvus permetet is.

    VálaszTörlés