üdvözlünk!

Ezen a fórumon babafigyelőbe invitálunk téged. Szeretnénk információkat, praktikákat, hasznos ismereteket megosztani veled e témakörben. Azért, hogy kiegyensúlyozott, boldog legyen számodra ez az értékes idő.

Ugyanakkor arra kérünk, hogy ismereteiddel, tapasztalataiddal te is járulj hozzá ennek az oldalnak a szerkesztéséhez. Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál bővebben, vagy tapasztaltál olyat amiről úgy gondolod mások számára is hasznos lehet kérlek írj!

2010. október 12., kedd

sóterápia

A sóterápia története

A só kedvezõ hatásait már igen régen felfedezték.

    Például a halálra itélt rabokat sóbányákba vezényelték, azzal a célzattal, hogy a nehéz munka hamarosan úgyis végez velük. Ehelyett azonban ezek a rabok igen magas életkort éltek meg és köszönték szépen igen jól voltak.
   Késõbb a XIX században amikor a sok tüdõbetegség, tbc igencsak "divatban" volt azt fedezték fel, hogy a sóbánya munkásai nem betegedtek meg, vagyha mégis a tünetek rövid idõn belül el is múltak.

   A második világháború idején a sóbányákba menekültek a bombázások elõl. A bombázások végeztével a kimenekülõk azt érezték, hogy sokkal könnyebben lélegeznek.
   Mindezek a felfedezések ahhoz vezettek, hogy megnyitották a sóbányákat gyógyászati célokra. Késõbb pedig olyan helyeken is mesterséges sóbarlangokat igyekeznek készíteni, ahol nincs természetes formában. Sõt most már elérhetõ az otthoni használata is.

   Mi a sóterápia hatása?

   A só egy kiváló és természetes fertõtlenítõ anyag, amely minden vírust, szinte minden gombát és baktériumot elpusztít. A sós levegõ belélegzésével a légutak bármilyen kórokozótól megtisztulnak, ezáltal a szervezetbõl eltûnnek a fertõzõ gócok, amelyek okozhatnak, illetve generálhatnak újabb betegségeket is. De a sós levegõ segítségével elérhetõ többek között a periférikus vérkeringés javulása, a szervezet általános ellenálló képességének és védekezõ erejének a növelése (immunrendszer erõsítése), bizonyos reumás panaszok megszûnése és a test izomzatának ellazítása is.

A só néhány jótékony hatása a teljesség igénye nélkül:

- A só egy természetes antihisztamin. Allergia és asztma kezelésében természetes segítség
- Só védi a sejteket és különösen az agy sejteket az elsavasodástól
- A só szükséges a rák megelõzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak.
- A só fontos az izomzat és az erõnlét fenntartásához.
-Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában
-Cukor betegségnél a só segít a vér cukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet.
- A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
-A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
-A só tisztítja a tüdõt, a hörgõket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdõben. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
-A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelõzésében fontos szerepet tölt be.
-A só megakadályozza az izomgörcsöket.
-A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.
-Sóra van szükség a csontozat erõsítéséhez.

Hogyan vehetünk részt sóterápiában?


Részletes klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a belélegzett só stimulálja a légutak védekezõ reakcióját, oldja a nyálkát, hörgõváladék-kiválasztó hatású, erõsíti a fertõzésekkel szembeni ellenálló képességet és az immunkorrekciós hatást, valamint növeli a nyálkahártya- fertõzéssel szembeni ellenálló képességét.
Ennek a jótékony hatásnak az elõnyeit érezhetjük legideálisabb esetben természetes sóbarlangokban, fürdõkben, a tenger mellett.
Csak hát ide kevesen jutnak el és mégkevesebben kisbabával, kisgyermekekkel.
Mesterségesen kialakított sóbarlangok is szerencsére egyre több helyen elõfordulnak már. Hátrányuk, hogy idõigényes, a megfelelõ hatás elérése érdekében célszerû rendszeresen részt venni kezeléseken

Otthoni terápiás légkör kialakításának lehetõségei:

- párologtathatunk Salvus vizet ami hazai természetes sósvíz
-lehet vásárolni különbözõ telített sóoldatokat, aminek a segítségével a párologtatónkba a szoba levegõjét nagy mértékben javíthatjuk
- használhatunk sótéglát, ezt is több helyen be lehet már szerezni
-használhatunk Salus sógépet!

Salus sógépek az otthoni sóterápiában

A készülék mûködésének lényege, hogy egy mikrosókristályos betéten keresztül egy ventilátor segítségével átáramoltatja a levegõt. Így nagyon nagyon pici 0,3µ alatti sórészecskék kerülnek a levegõbe
Ezt belélegezve hamarosan érezhetjük a jótékony hatásukat:A nátriumion jelenlétében a felsõ légutak váladéka elcseppfolyósodik, meggyorsítva ezáltal a légutakban történõ kiürülés folyamatát.
A csillómozgás aktívabbá válik (még a krónikus dohányosok esetében is, ahol köztudott, hogy ez károsodott), segítve a légutak váladékának kiürülését.nátriumion jótékonyan hat a felsõlégút és a tápcsatorna kezdeti szakasza nyálkahártyájának duzzanatára (szájpad, nyelvgyök, mandulák), mely oly gyakran kimutatható a krónikus horkolás estén is. A csontos üregekben létrejött gyulladásos ödémát szintén csökkenti, így ismét átjárhatóvá téve az arc-, homlok-, orrüregeket, megkönnyíti a váladék elvezetését.


elõnyei:
Nem kell elmenni otthonról kényelmesen otthon érezhetjük a hatását, akár alvás közben is. Így erõsíthetjük gyermekünk és az egész család ellenállóképességét
Költségtakarékos, nem kell utiköltségre, belépõre, kezelésre költenünk
Nem okoz korróziót

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése